Secretul unui grătar perfect! Ce să faci pentru a da cărnii un gust special: „Japonezi… I-ai spart pe toți”
După cum bine știm, românii nu dau înapoi când vine vorba de grătare. De curând, Dumitru Dragomir a dezvăluit secretul unui grătar perfect. Iată ce trebuie să faci pentru a da un gust deosebit cărnii, potrivit fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Care este secretul unui grătar perfect. Ce să faci pentru a da cărnii un gust deosebit
Fostul șef al LPF are o vastă experiență de viață, iar de curând a dezvăluit care este secretul unui grătar absolut delicios. Dumitru Dragomir susține că niciodată nu a mâncat carne mai gustoasă decât cea preparată astfel. La ”Max Profețiile lui Mitică”, Horia Ivanovici a mărturisit că are un pont de la Dragomir și că acesta din urmă nu dorea ca secretul să fie făcut public.
”Mi-a dau un pont Nea Mitică, dar nu vrea să vorbească de el. Dar vi-l zic eu. Știți ce fac acum, da? Mă duc și caut peste tot în România cărbuni japonezi. Să fac grătarul. Mi-a zis: ‘Grătar cu cărbuni japonezi și i-ai spart pe toți acasă, când îi chemi’. Cică dă un gust la carne de nu mai vrei nimic”, a spus jurnalistul Horia Ivanovici, conform celor de la Fanatik.
Deși nu a vrut să dezvăluie locurile în care s-a înfruptat din carnea gătită astfel, Dragomir a confirmat că este de-a dreptul delicioasă. ”Așa e. Am fost și eu în toate restaurantele lumii. Nu am știut de asta. Vin cu sacii din Japonia, cu avionul”, a precizat fostul președinte al LPF.
Despre cărbunii japonezi
Cărbunii menționați (Binchotan Bin Wari) sunt recunoscuți la nivel global pentru calitatea lor deosebită. Binchotan este un tip special de cărbune, obținut prin arderea lemnului de stejar în absența aerului, la temperaturi ridicate. Acest proces produce un cărbune foarte dens, care are proprietăți excelente de filtrare și purificare a apei.
Pe lângă toate acestea, cărbunii japonezi nu produc fum sau mirosuri neplăcute. În schimb, potrivit specialiștilor în arata culinară, preparatele gătite pe acești cărbuni sunt extrem de delicioase. În plus, arderea lor durează mai mult spre deosebire de alte tipuri de cărbuni.
Binchotan Bin Wari este o dovadă a inventivității și a practicilor tradiționale japoneze în ceea ce privește utilizarea eficientă a resurselor naturale pentru a satisface nevoile de zi cu zi. De menționat este și faptul că, prepararea cărnii cu cărbune japonez este puțin mai complicată. Mai precis, focul se aprinde cu cărbune obișnuit, iar după ce se face jarul se adaugă cărbunele japonez. După ce s-au aprins și acestea se scoate cărbunele normal.