Cătălin Scărlătescu deține mai multe restaurante în România, iar de curând a vorbit despre salarizare, dar și despre înțelegerea pe care o are cu angajații. Fostul jurat de la ”Chefi la Cuțite” a lucrat mulți ani în restaurante de peste hotare și a învățat multe lucruri utile.
După ce a renunțat la contractul cu Antena 1, renumitul bucătar s-a concentrat mai mult pe locațiile sale. În cadrul unui podcast, Scărlătescu a dezvăluit cât de mult înseamnă pentru el o relație bună cu angajații.
Invitat la podcastul lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la angajații restaurantelor sale. Printre altele, fostul jurat de la ”Chefi la Cuțite” a povestit cum a reușit să ajungă, în doar două luni de zile, de la un salariu de 300 de dolari la unul de 2.800 de dolari.
De menționat este faptul că, simpaticul bucătar a lucrat ani de zile peste hotare, tot în domeniul culinar. În străinătate, Scărlătescu a învățat multe lucruri în ceea ce privește buna funcționare a unui restaurant, iar astăzi le aplică în afacerile sale.
”În două luni mi-au crescut salariul de la 300 de dolari la 2800 de dolari. În prima lună, ei rulau foarte multă marfă și câștigau foarte puțini bani, iar după ce am apărut eu s-au speriat, adică tot oul ăla intră, ceapa tot aceeași e, s-a terminat cu ceafa de vită în buzunare. Eu am o altă viziune despre salarizare, eu nu le-aș da bani, eu le-aș da voie să muncească”, a explicat bucătarul.
Invitat la podcastul ”Fain&Simplu”, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum ar trebui să fie angajatul ideal, în viziunea sa. Conform spuselor lui Scărlătescu, angajații de bază sunt cei în care poți avea cea mai mare încredere.
”Angajații de bază, în care îți pui cea mai mare încredere, au voie să meargă inclusiv la sertarul cu bani și să ia de acolo cât are nevoie, fără a-i cere lui. Bineînțeles, totul se raportează la munca pe care o face și contractul stabilit anterior. Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo.
Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună: ‘măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?’”, a adăugat fostul jurat de la ”Chefi la Cuțite”.
Fosta vedetă a Antenei își dorește să le ofere angajaților săi posibilitatea de a-și asigura un procent din câștigurile zilnice sau lunare ale localului. După cum mărturisește chiar Scărlătescu, sumele făcute din tips sunt doar ale ospătarilor.
”Nu au curaj să își ia banii singuri. Eu le zic: ‘Fii atent aici, facem un contract frumos, iar restaurantul trebuie să facă x bani pe zi, de la 0 încolo îți dau toți banii’. Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi, doar tips a fost 12%. Gândește-te cât tips e într-un an”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.