Ion Țiriac (83 de ani) a urcat un loc în clasamentul celor mai bogați români, publicat de Revista Forbes. Fostul tenismen l-a depășit pe „IT”-istul Daniel Dines, dar este surclasat de frații Dragoș și Adrian Pavăl.
Celor mai mulți dintre oamenii de rând le-ar lua o viață ca să numere banii lui Ion Țiriac. Altora le-ar lua zece vieți ca să își facă un moft, precum ultima achiziție a omului de afaceri. Și-a cumpărat un avion privat cu dotări de lux, produs de compania braziliană Embraer. Miliardarul a scos din buzunare nu mai puţin de 9,45 milioane de dolari pentru noul aparat de zbor. Totuși, în ciuda capriciilor, Țiriac rămâne la bază un om normal. Verișoara fostului tenismen spune că acesta are cele mai banale obiceiuri culinare.
Cu sau fără capricii și hobby-uri, Ion Țiriac este unul dintre cei mai puternici și mai influenți oameni de afaceri din România.
Publicația Forbes a alcătuit topul miliardarilor români, iar Țiriac a câștigat o poziție față de anul trecut. L-a depășit pe Daniel Dines, dar rămâne în urma fraților „Dedeman”.
Topul celor mai bogați români în 2022:
1. Dragoș și Adrian Pavăl (materiale de construcție și amenajări interioare) – 13 miliarde de lei
2. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 8,5 miliarde de lei
3. Daniel Dines (IT) – 8 miliarde de lei
4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia (IT) – 7,5 miliarde de lei
6. Florin și Măriuca Talpeș (IT) – 4,7 miliarde de lei
7. Ștefan Vuza (produse chimice) – 4,5 miliarde de lei
8. Anastasia Soare (cosmetice) – 3,4 miliarde de lei
9. Anca Vlad (produse farmaceutice) – 2,8 miliarde de lei
10. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu (imobiliare) – 2,5 miliarde de lei
Mariana Stanciu, verişoară primară cu influentul om de afaceri, a dezvăluit ce îi place lui Ion Țiriac să mănânce. Mâncarea preferată de miliardar este deosebit de gustoasă. Nu, nu e vorba de caviar sau foie gras.
„Îi place lui cum gătesc, ce să zic? Nu e un om pretenţios la mâncare. Preferă mămăliguţa cu brânză, cârnăciori şi kaizer, ciorbele de burtă, de fasole, de legume, în general feluri tradiţionale. De fapt, şi invitaţii lui tot aşa mănâncă, nu vrea nimeni fandoseli!”, a povestit Mariana Stanciu, în urmă cu câțiva ani.
Nu poţi să te duci undeva fără să te gândeşti la sarmale şi la mămăligă. Adică n-ai cum! Cu tot respectul pentru foie gras şi caviar sau Dom Perignon… Nu, nu! Prefer sarmale, mămăligă, mititei, cozonacii cum îi facem noi. Acum vin aceste sărbători şi fiţi atenţi, aveţi grijă!”,
Ion Țiriac , într-un interviu acordat pentru Pro Tv.