Mihaela Bilic recomandă cel mai bun meniu de Paște: „Le-aș încadra în categoria alimente de slăbit”

Alex Matei 12.04.2023, 15:49
Mihaela Bilic recomandă cel mai bun meniu de Paște: „Le-aș încadra în categoria alimente de slăbit”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească de pe nicio masă de Paște. Specialistul ne propune o variantă fără carne de miel.

Mihaela Bilic, idei de meniu pentru masa de Paști

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că de pe mesele festive nu trebuie să lipsească alimentele tradiționale. Ea a spus că de pe masa de Paște a românilor nu trebuie să lipsească stufatul.

Stufatul este o rețetă tradițională nelipsită de pe masa de Paște a românilor. Rețeta clasică are la bază carnea de miel, dar acesta poate fi preparat și din ciuperci. Important e să aibă cât mai multe verdețuri, susține nutriționistul Mihaela Bilic, care spune că preparatul poate fi făcut și cu carne de porc, în caz că nu vă place cea de miel.”, a punctat medicul, conform revistei Unica.

”Masa de Paște ar trebui să conțină drob și tot ce înseamnă preparate pe bază de miel”

Medicul nutriționist susține că nici drobul și nici friptura nu sunt periculoase pentru siluetă, dacă sunt consumate moderat.

”Meniul de Paște, spre deosebire de meniul de Crăciun, nu este periculos pentru siluetă tocmai pentru că tradiția respectă regulile nutriției din moși-strămoși. Adică, de Paște, preparatele tradiționale ar trebui să fie drobul și tot ce înseamnă preparate pe bază de miel, adică stufat, friptură, ciorbă.

Niciuna dintre ele nu are, să spun, contraindicații nici pentru siluetă, nici pentru sănătate, mai degrabă le-aș încadra în categoria alimente de slăbit pentru că sunt, conțin ca și ingrediente, carne și multe legume. În drob avem organele tocate gătite la cuptor împreună cu multe verdețuri, deci niciun gram de carbohidrați, dacă-l mâncăm cu salată verde, este masă de slăbit.

Ciorba, prin definiție, este un aliment de slăbit, în ciorbă este foarte ușor să nu punem grăsime și la final chiar să eliminăm grăsimea care a rezultat din carne, pentru că ăsta este avantajul ciorbei, grăsimea se ridică la suprafață nu se poate amesteca și cu apa, și atunci, dacă o degresăm din nou, avem un produs de slăbit.”, a mai spus Mihaela Bilic.

”Nu trebuie să exagerăm cu ouăle fierte”

Mihaela Bilic ne avertizează că un consum excesiv de ouă poate conduce la probleme grave de sănătate.

Friptura, din nou, mâncată cu salată e de bine, iar stufatul, la fel, presupune multe ceapă, usturoi și din nou carne de miel, deci niciun stres nici aici. E adevărat, cantitatea face diferența și n-ar fi recomandat să exagerăm cu ouăle fierte, mai ales dacă le mâncăm cu maioneză, mai ales dacă am ținut post și am avut o perioadă în care alimentația a fost bazată pe vegetale și pe lucruri mai ușoare.

Oul prin definiție stimulează secreția de bilă din vezica biliară și atunci, după o perioadă de post, s-ar putea ca această stimulare să o resimțim ca pe un lucru greu, ceva ce cade greu, dar este vorba doar de trecerea de la perioada de post la perioada obișnuită, iar excesul de ouă s-ar putea să ne dea probleme.”, a adăugat specialistul.

Urmăriți Playsport.ro și pe

CLASAMENT PLAY-OFF SUPERLIGA
# Echipa M V E Î Gol. Pct.
1FCSB1052312:1149
2CFR 1907 Cluj1061319:1446
3Universitatea Craiova1061318:1444
4Farul Constanta1042419:2036
5Sepsi OSK Sfantu Gheorghe1033417:1734
6Rapid1011813:2232
CLASAMENT PLAY-OUT SUPERLIGA
# Echipa M V E Î Gol. Pct.
1Uta Arad952215:1137
2Oţelul961211:736
3AFC Hermannstadt942313:734
4Universitatea Cluj933312:1033
5Petrolul Ploiesti93248:1429
6Politehnica Iasi93157:827
7Dinamo Bucuresti924310:1225
8FC Botosani942311:1125
9FC Voluntari924311:1024
10U Craiova 194891358:1622