Antena 1 a dezvăluit de curând cine sunt noii jurați de la ”Chefi la Cuțite”. În noul sezon vor sta nu trei, ci patru bucătari cunoscuți la masa juraților. Printre aceștia se numără și Richard Abou Zaki. În urmă cu câteva luni de zile, el făcea furori în show-ul culinar, însă din postura de concurent.
Născut la Piatra Neamț, Richard a fost pasionat de arta culinară încă de la o vârstă fragedă. În urmă cu câteva luni de zile, tânărul de 26 de ani făcea senzație la ”Chefi la Cuțite”, iar acum a ajuns să fie unul dintre jurați. De-a lungul anilor, Richard Abou Zaki a lucrat cu mai mulți bucătari cunoscuți. Michel Roux și Massimo Bottura sunt doar doi dintre aceștia.
Noul jurat al show-ului culinar de la Antena 1 a obținut o stea Michelin și deține mai multe restaurante în Italia. În Peninsulă, Richard a plecat, împreună cu mama sa, pe vremea când avea doar 5 ani.
”Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni. Am plecat în Italia, când aveam 5 ani, cu mama, iar de atunci a început tot parcursul meu. Eu am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea”, a noul jurat al emisiunii ”Chefi la Cuțite”.
Pasiunea pentru gastronomie a încolțit în inima lui Richard încă de la o vârstă fragedă. În ciuda provocărilor din viața de zi cu zi, el și-a hrănit aspirațiile cu un vis în care ceilalți nu au crezut inițial. Cu toate acestea, el și-a dedicat toată existența pentru acest vis. Astăzi, roadele muncii sale sunt evidente. Richard a reușit să devină jurat la cea mai apreciată emisiune gastronomică din România.
”Mama mea muncea în fabrică, așa că eu am început să gătesc de pe la 8 ani, crescând cu această pasiune. De-atunci mi-am dorit să devin bucătar. Cred că acesta a fost destinul meu. Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay”,a adăugat Richard, la ”Chefi la Cuțite”.
Mama lui este româncă, iar tatăl său este originar din Liban. Cei doi s-au cunoscut în Cipru, în urmă cu mai mulți ani. După cum susținea chiar tânărul bucătar, pe tatăl său l-a văzut doar de câteva ori în viață.